Orosháza

2021.10.14. 11:59

A tánc nyelvén hívják fel a figyelmet a biztonságra

Mit tegyél, ha belekerülsz egy kellemetlen és veszélyes büntetőfékezős szituációba? Milyen következményei lehetnek, ha vezetés közben, vagy az utcán sétálva a mobilodba feledkezel? A táncművészet nyelvén mutatta meg a lehetséges válaszokat a szolnoki Üzenet Táncszínház az orosházi fiataloknak a Petőfi Művelődési Központban.

Cs. I.

Dübörgött a zene, káprázatos, akrobatikus elemekkel szemléltették a tehetséges táncosok a közlekedési veszélyhelyzeteket a színpadon. A balesetmegelőzési témájú előadás azt mutatta be, hogy a közlekedési szabálytalanságoknak, felelőtlenségnek milyen súlyos (sokszor tragikus) következményei lehetnek.

A szolnoki társulat mini táncjátékokkal ábrázolt egy-egy, a fiatalokat (meg)érintő szituációt. A táncok között rendőrök, közlekedésbiztonsági szakértők szólaltak meg és beszéltek többek között a vezetés közbeni mobiltelefon-használat, az alkoholfogyasztás, a droghasználat veszélyeiről, a láthatóságról, a biztonsági öv használatának a fontosságáról, a 112-es segélyhívó használatáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában