BÉKÉSCSABA

2021.10.11. 13:44

A diákvezetőket fogadta Szarvas Péter

Városházi irodájában fogadta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a megyeszékhely múlt héten megválasztott új diákpolgármesterét, Szántó Zalánt (Andrássy Gyula Gimnázium) és a két diák-alpolgármestert Csányi Hubát (Békéscsabai Belvárosi Gimnázium) és Kovács Ákost (Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium). A találkozón részt vett Varga Tamás és Nagy Ferenc alpolgármester, valamint Szántó Zsolt kabinetvezető is. A fiatalok ezt követően a vezetői értekezleten is jelen voltak.

P. G.

20211011 Békéscsaba Megkapták a diákpolgármesterek a város kulcsait a képen Nagy Ferenc alpolgármester Kovács Ákos diákpolgármester Csányi Huba diákpolgármester Szántó Zalán diákpolgármester Szarvas Péter polgármester Varga Tamás alpolgármester Szántó Zsolt kabinetfőnök fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Szarvas Péter elmondta, reményeik szerint számos önkormányzati, a diákságot érintő rendezvény valósulhat meg a jövőben, amelyben számítanak a diákvezetőkre, az integráló szerepükre. Emlékeztetett arra, hogy két éve, amikor Kádár Kende lett a diákpolgármester, rövid időn belül megerősödött a járványhelyzet, és nem nyílt lehetőség olyan teljes körű eseményeket szervezni, mint amelyeket a középiskolások megszokhattak korábban.

Fotók: Bencsik Ádám

A polgármester kérdésére a fiatalok meséltek arról, hogy miként teltek az első órák a csütörtök esti eredményhirdetést követően. Zalánék például még vasárnap is tartottak egy kötetlen beszélgetést, Hubát az iskolája nagy szeretettel fogadta pénteken, míg Ákos pénteken Bonyhádra utazott, ahol csapatban az előkelő hatodik helyen végzett az országos földrajz versenyen. A srácok jövőbeni terveikről is szóltak. Zalán és Huba orvosnak készül, míg Ákost a földrajz-olasz tanári szak foglalkoztatja, de geográfusként vagy művelődésszervezőként is el tudja magát képzelni.

Varga Tamás azt emelte ki, hogy a fiatalok milyen szépen betartották az előzetesen meghatározott szabályokat. Az alpolgármester kérdésére a fiatalok elmondták, véleményük szerint a Garaboncity-re szükség van.

Nagy Ferenc kiemelte, gyermekein keresztül folyamatos információkkal rendelkezett az események alakulásáról. Nagyon fontosnak nevezte, hogy az országban egyedül Békéscsabán van ilyen rendezvény.

Szántó Zsolt arra kérte a fiatalokat, hogy a történet folytatódjon, vállaljanak a továbbiakban is vezető szerepet, várják a fiatalok ötleteit, javaslatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában