Békéscsaba

2021.09.10. 07:00

Vöröskereszt: országos versenyeket tartanak Békéscsabán

Szombaton Békéscsabán rendezik meg a 49. Országos Elsősegélynyújtó Versenyt.

P. G.

Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója elmondta, a reggel 9 órakor kezdődő és a délutáni órákig tartó megmérettetésen az ország valamennyi megyéjéből és a fővárosból a gyermek-, az ifjúsági és a felnőttkategóriában összesen mintegy 250 versenyző vesz részt, és körülbelül ugyanennyien segítik a program lebonyolítását.

A belvárosban egy 5 kilométeres körpályán hét szakmai és nyolc, a Vöröskereszt partnerszervezetei által felállított állomáshelyen kell teljesíteniük feladatokat az indulóknak. Mindezt az érdeklődők is megtekinthetik, hiszen Békéscsaba utcáin és terein zajlik a verseny.

A Csaba Centerben 9 és 17 óra között véradást szerveznek, bemutatnak egy mentőmotort, valamint az újraélesztés elsajátítására is lehetőség nyílik majd. A verseny megrendezésére a Magyar Vöröskereszt országos igazgatósága kérte fel a megyei szervezetet. Az eseményt a Magyar Ifjúsági Vöröskereszttel közösen szervezik meg. A program kapcsolódik az Elsősegélynyújtó Világnaphoz, amit mindig szeptember második szombatján tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában