koraszülöttmentés

2021.09.09. 10:46

Vasárnapig lehet nevezni a jótékonysági futóversenyre

Öt éve Gyopárosfürdőről indították az első Linamar Jótékonysági Futóverseny rendezvényt a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványért. Tavaly a járvány miatt online szervezték.

Cs. I.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Idén szintén online térben lehet a nevezést, a regisztrációt lebonyolítani és szeptember 24., 25., 26. versenynapokon teljesíthető a választott táv (félmaratoni, vagy 10, vagy 5 kilométer). Már majd 300 az idei nevezők létszáma, de ezt még lehet növelni, vasárnapig nevezhetnek a lelkes futók.

Fuss egy jó ügy érdekében, legyél te is virtuális koraszülöttmentő! – buzdítanak mindenkit. A mentők szóvivője, Győrfi Pál is regisztrált, de a Gyopárosról indított kezdeményezésnek már Európában, sőt, Kanadában is vannak követői.

Külföldről is lehet nevezni az online nevezési felületen. Megtudtuk, a koraszülöttmentő eddig több mint négyszáz beteg újszülött szállítását segítette. Az alapítvány finanszírozza a működési költségeket, tehát aki fut, az az alapítványon keresztül támogatja ennek a járműnek a további sikeres munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában