testületi ülés

2021.09.30. 14:32

Stabil Békés idei költségvetése

Módosította az önkormányzati lakások bérletéről szóló helyi rendeletet csütörtök reggeli ülésén a békési képviselő-testület – tájékoztatott a tanácskozást követő sajtótájékoztatón Kálmán Tibor polgármester.

P. G.

Fotó: Janos Gazso

Mint emlékeztetett rá, egy éve készült el az új lakásrendelet, amelyet felülvizsgáltak, és orvosolták az időközben felmerült kérdéseket. Meghatározták például az egy főre jutó négyzetméter határokat, hogy a pályázó családok mindenképpen megfelelő nagyságú lakásban élhessenek.

A polgármester elmondta, a testület elfogadta az önkormányzat első félévi költségvetésének teljesítéséről szóló beszámolót.

Kálmán Tibor /Archív fotó/

– Nehéz az idei év, hiszen a vírushelyzet nagy mértékben befolyásolja az életünket, de talpon vagyunk, stabil a költségvetésünk, és azt egész évben tartani tudjuk – hangsúlyozta a városvezető. Kálmán Tibor szólt arról, hogy ugyancsak beszámolt első féléves költségvetéséről a Békési Kistérségi Intézményfenntartó Társulás.

Az ülésen szeptember 30-i dátummal lemondott alpolgármesteri tisztségéről Vámos Zoltán. A polgármester elmondta, Vámos Zoltán a kommunikáció és az IT területén más irányú feladatokat végez majd, és ezentúl is tovább dolgozik a városért. Emellett választókerületi önkormányzati képviselőként továbbra is viszi a városrész ügyeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában