jubileum

2021.09.25. 18:01

Hatvanegy éves lett a békéscsabai kertbarát kör

Tavaly volt hatvanéves a Jaminai Közösségi Ház berkein belül működő Stark Adolf Kertbarát Kör. Az akkor elmaradt ünneplést idén pótolták.

L. B.

20210925 Békéscsaba Stark Adolf kertbarátok ünnepelnek, Janinai Közösségi Házban Heczeg Tamás és Sic György mondott beszédet Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Az ünneplés az előző évben a járvány miatt elmaradt, ezt pótolták szombaton, immár tehát a hatvanegyedik születésnapon. Egy kiállítás is nyílt, amelyre a tagok hoztak gyümölcsöket és zöldségeket; ivólevet, pálinkát és bort; lekvárt és befőttet többek között. A tárlat során tablókon keresztül mutatták be a névadó, a csabagyöngyével világhírnevet szerző szőlőnemesítő életét és munkásságát.

Szarvas Péter polgármester elmondta: az, hogy hat évtized után is működik a kör, az elhivatottságnak, a szakmabeliségnek, a tenni akarásnak, a szívnek és léleknek köszönhető. Hozzátette, a kertbarátok 1970-ben vették fel Stark Adolf nevét, aki nagyszerű sikereket ért el, és örül, hogy a tagok nemcsak a hagyományokat, hanem a névadó emlékét is őrzik.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő szerint a kertbarátok munkája nélkülözhetetlen: közösséget szerveznek, a nevelésre is figyelmet fordítanak.

Herczeg Tamás is méltatta a kertbarát kör tagjait /Fotók: Imre György/

Hankó János, a Stark Adolf Kertbarát Kör elnöke elmondta: kiadtak egy a füzetet az évforduló alkalmából a Csabagyöngye Kulturális Központtal közösen, amely bemutatja a kör életét.

A céljaik között szerepel a kezdetek óta a kertkultúra, a tradíciók megőrzése és terjesztése, és nyitottak a fiatalok felé is, például rajzpályázattal vagy vetélkedővel, és szeretnének eljutni minél több óvodába, iskolába. Stark Adolf életéről és munkásságáról dr. Sicz György okleveles kertészmérnök beszélt a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában