BÉKÉSCSABA

2021.09.25. 06:53

Hatvan éve érettségiztek le a rózsás lányok

Hatvanéves érettségi találkozón vettek részt az egykori Rózsa Ferenc Gimnázium 1960-ban végzett, IV./E osztályos tanulói.

N. Sz.

A most hetvenkilencedik és nyolcvanadik életévükben járó nők harmincheten az egyik utolsó leányosztály tagjai voltak a békéscsabai középiskolában.

Práthné Liker Izabella elmondta, akkoriban még a mai evangélikus iskola épülete adott otthont a „Rózsának”, az intézmény falai között pedig szorgalmasan és örömmel tanultak. Bár akkoriban nehéz volt főiskolára, egyetemre bejutni, a tehetség utat tört magának, többen végeztek gyógyszerészként, vegyészként, mérnökként, pedagógusként, sőt, van közöttük a mai napig praktizáló ügyvéd, főorvos is.

Különleges összejövetelt tartott az egykori lányosztály /Fotó: S. T./

A főszervező hozzátette, érettségi találkozót már 26 éve nem tartottak, éppen emiatt volt különleges a mostani összejövetel, ami szintén több alkalommal meghiúsult a koronavírus-járvány miatt. Végül tizenhatan tudtak megjelenni, beszélgetni, emlékezni, ebédelni, fényképezkedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában