vásározás

2021.09.01. 06:50

Hamarosan nyílik az új termelői piac Szeghalmon

Rövidesen birtokba vehetik a város új termelői piacát az árusok és a vásárlók – tájékoztatott a település polgármestere.

B. O.

Macsári József hozzátette, a munkálatok befejeződtek, jelenleg a nyitáshoz szükséges engedélyeket intézik.

– Várhatóan szeptember második felében befejeződnek az ügyintézés ügyes-bajos dolgai, és így megnyithatja kapuit a termelői piac. Helypénzt nem kell fizetni, minden standhoz biztosítva van az áram, kulturált mosdókat használhatnak a piacon árusítók és az oda kilátogatók, könnyű a parkolás is. Várjuk szeretettel a szeghalmi és környékbeli termelőket, őstermelőket – mondta el a városvezető.

Nagy Istvánnal, a város műszaki irodavezetőjével (balról) egyeztet Macsári József a piac bejárásakor. A felvételen mellettük Barta Tibor, a műszaki iroda ügyintézője /Fotó: BMH/

Mint megtudtuk, a helyi őstermelői piac közel 110 millió forintból valósult meg, a Baross utca és a Bocskai utca közötti több mint 4 ezer négyzetméteres önkormányzati ingatlanon. A projektben megépítették a központi épületet, kialakították az árusítópavilonokat, vásárlói parkolóhelyeket létesítettek, kerékpártárolókat helyeztek ki, és az energiahatékonysági beruházás mellett akadálymentesítették is piacot.

– A fő megközelítés a Baross utca felől biztosított. Az épületegyüttes egy főépületből és a mögötte elhelyezkedő árusító­pavilonokból áll. A főépület fedett részén megy keresztül a gyalogosforgalom, ezért itt lett elhelyezve a kerékpártoló is. Az őstermelői piac magában foglalja a mosdókat és egy gondnoki helyiséget is. A nyitott átjáróval, a fedett kerékpártárolóval, valamint fedett terasszal együtt összesen 112 négyzetméter a főépület nagysága – ismertette lapunkkal a projekt részleteit Macsári József polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában