Orosháza

2021.09.16. 10:22

A minőségi ételkészítésre törekednek Orosházán

A gyerekek lakjanak jól – ez a célja a diákélelmezés dolgozóinak, amikor naponta 27 állami és egyházi iskolának, óvodának főzik az ételeket. A Vincze Tibor intézményvezető által kezdeményezett szakmai fórumon a partnerintézmények vezetőinek a jelenlétében adott tájékoztatást az aktualitásokról csütörtökön Orosházán. Érintőlegesen szólt az üzemeltetőváltásról, amiről már döntött a képviselő-testület.

Cs. I.

A közétkeztetésre vonatkozó jogszabályváltozások kapcsán Grestyák Tünde élelmezésvezetővel elmondták, a só mértékének az alkalmazása nagy kihívás, miközben az élelmiszerek alapvetően magas nátriumtartalommal rendelkeznek. Annak az elvárásnak is eleget kell tenniük, hogy 2022-re a beszerzéseik 60 százaléka helyi termelőktől történjen.

A szerző felvétele

– Eddig is volt erre törekvés a minőségi alapanyagok megvásárlásakor – tette hozzá az intézményvezető. A folytatásban is keresik az őstermelőket, akik partnereik lehetnek. Annak a jogszabálynak az értelmében, ami engedi a diétás ételek bevitelét (szülő megfőzheti, megrendeli) az ebédlőkbe, az intézményeknek kell gondoskodniuk a feltételekről – hangzott el.

Elégedettségi tesztet is összeállított a diákélelmezés, szeretnék, ha azt a legnagyobb kritikusaik, a gyerekek tölthetnék ki szüleikkel. Ez is egy új kezdeményezés annak érdekében, hogy az igények találkozzanak az étel készítőinek a lehetőségeivel.

– Párbeszédre törekszünk nem csak itt, a fórumon, de a mindennapokban is. Azt szeretnénk, ha az általunk naponta elkészített és a helyszínekre eljutott 2800 adag étel elnyerné a fogyasztóink tetszését. Szeretnénk, ha az itt elhangzottak a szülők felé is kommunikálva lenne, hiszen a tájékoztatás segíti a mi munkánkat és várjuk a visszajelzéseket, akár az építő jellegű kritikákat – mondta Vincze Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában