BÉKÉS MEGYE

2021.09.10. 15:00

A tűzoltóság témakörében küldhetik be a műveket

Ebben az esztendőben is meghirdette alkotói pályázatát a Békés Megyei Tűzmegelőzési Bizottság.

N. Sz.

A zsűri tagjai arra kíváncsiak, hogyan látják az óvodások és az iskolások a tűzmegelőzést, a tűzvédelmet és a tűzoltói hivatást. Az óvodásoktól szabadkézi rajzot vagy más kézműves alkotást várnak, az iskolások három korcsoportban pályázhatnak. Hattól tíz, tizenegytől tizennégy és tizenöttől tizennyolc éves korig szabadkézi rajzot, kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset, mesét is, sőt számítógépes programot is készíthetnek.

A műveket október 15-ig lehet benyújtani postán a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság címére, de el lehet küldeni e-mailen, illetve le lehet adni személyesen is.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos megmérettetésen. Az az intézmény, ahonnan a legtöbb pályázat érkezik, elnyeri a Legkreatívabb óvoda/iskola 2021 címet, és izgalmas, látványos tűzoltó-bemutatót kap ajándékba. A gyerekek tűzvédelmi oktatás keretein belül, játékos formában mászhatnak füstsátorba, olthatnak tálcatüzet, illetve vághatnak roncsot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában