galériával

2021.08.05. 17:29

Sólymok és vadászkutyák is vártak a fiatalokra Békéscsabán

Nyári tábort rendezett gyermekeknek a Munkácsy Mihály Múzeum. Csütörtökön vadászati bemutatót tartottak, ahol többek között különböző vadászkutya fajtákkal és vadászati eszközökkel is megismerkedhettek a fiatalok az Élővíz-csatorna partján.

Busi Ottó

20210805 Békéscsaba Okos lurkó tábor a gabona múzeumba ijászatról tanultak a gyerekek Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

– A tábor tematikáját tekintve eltér az előző években megszokottól, ugyanis minden nap egy-egy múzeumi szakágat mutatunk be a résztvevőknek játékos feladatok, kézműves foglalkozások keretében.

Az Okos Lurkó Táborban minden gyermek megtalálhatja a kedvére való szórakozási lehetőséget, miközben hasznos ismeretekre tehetnek szert.

A tábori életet számos izgalmas program színesíti: úgy, mint lovaglás, íjászat, fazekas bemutató, mézeskalács díszítés, régészeti kincskereső túra, múzeumlátogatás, vagy éppen élményfestés – részletezte Váncsa Klára természettudományos muzeológus.

Solymászbemutatót is tartottak a gyerekeknek /Fotók: Imre György/

Csütörtökön a gyerekek többek között különböző vadászkutya fajtákkal és vadászati eszközökkel ismerkedhetnek meg, de íjászat és solymászbemutató is volt. Aznap reggel a Lencsési út és a Körte sor találkozásánál lévő híd lábánál gyűltek össze a táborozók, akiket Poroszlai Róbert, a megyei vadászkamara kinológiai szakbizottságának elnöke fogadott, két vadászebbel.

A gyerekek megnézhették miként hozza ki a vízből vagy éppen át a túlpartról a zsákmányt a kutya, miközben a gazdája távolról instruálja.

Íjászat, célbalövés is volt a tematikus napon.

– Megismerkedtek a kutyákkal, megmutattam hogyan engedelmeskednek, például, hogy síppal lefektetjük vagy éppen helyben maradásra bírjuk őket. De különféle lőszereket is hoztam, és elmondtam, hogy melyiket milyen fegyverben használjuk – részletezte Poroszlai Róbert. A gyerekek ezután visszatértek a Gabonamúzeumhoz, ahol többek közt íjászat, célbalövés, és solymászbemutató is várta őket, majd ebéd következett, délután pedig folytatódott a tábor, egészen négy óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában