Sarkad

2021.08.13. 15:46

Párakaput, padokat, kukákat helyeztek ki a szökőkutas körforgalomnál

Párakapu hűsíti a szökőkutas körforgalomnál a járókelőket és a bicikliseket – ismertette dr. Mokán István, Sarkad polgármestere. Hozzátette, mindenkinek jólesik a felfrissülés a kánikulában, ezért javasolta, hogy telepítsenek egy ilyen szerkezetet.

L. B.

A városvezető Nagy Imre és Sárosi Mátyás önkormányzati képviselőkkel egyeztetett a minap a helyszínen arról, hogy milyen apró, de a komfortot jelentősen növelő fejlesztések várhatók a területen. A párakapu és a fagylaltozó közötti, jelenleg kitaposott terület is díszkő burkolatot kap, valamint további kerékpártárolókat helyeznek ki. Ahol most kitaposott, kiégett a fű, cserélik a talajt és füvesítenek.

Nagy Imre, dr. Mokán István és Sárosi Mátyás fejlesztésekről is egyeztetett a párakapunál /Fotó: Sarkad/Fazekas László/

Hozzátette: bár ez nem tűnik komoly fejlesztésnek, ezzel fokozzák a kialakuló és kedvelt tér, találkozóhely rendezettségét. A közelmúltban két padot is kihelyeztek, melyeken megpihenve a szökőkútban gyönyörködhetnek a sarkadiak, a padok mellé esztétikus kukákat is raktak.

A párakapura visszatérve: a jövőben több olyan helyszínre telepíthetnek felfrissülést adó szerkezetet, ahol jelentős a gyalogos és a kerékpáros forgalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában