adomány

2021.08.12. 13:07

Kiságyakat és szoptatós székeket kapott a csabai kórház

Félmillió forint értékben ajándékozott kiságyakat és szoptatós székeket a Békés Megyei Központi Kórház dr. Réthy Pál Tagkórház Csecsemő- és Gyermekosztályának a Marzek Kner Packaging Kft.

B. O.

Az eszközöket csütörtökön délelőtt Kása István a társaság ügyvezetője adta át dr. Nagy Katalin osztályvezető főorvosnak, a kórház épületében.

Mint Kása István hangsúlyozta: szívügyüknek tartják a békéscsabai kórházi csecsemő és gyermekgondozás támogatását, melyet már korábban is segítettek. – Még 2014-ben inkubátorral segítettük a Békés Megyei Központi Kórház dr. Réthy Pál Tagkórházának Csecsemő- és Gyermekosztályát, az utóbbi években pedig anyagilag járultunk hozzá az osztály mellett működő alapítvány működéséhez. Az idei évben félmillió forintos felajánlásunkkal az újszülöttek, csecsemők és édesanyjuk kényelmét szolgáló kiságyakkal és szoptatós székekkel és kisebb kiegészítőkkel ajándékoztuk meg a szakmai közösséget – részletezte.

A csabai nyomdaipari cég szívügyének tartja a békéscsabai kórházi csecsemő és gyermekgondozás támogatását /Fotó: Busi Ottó/

Dr. Nagy Katalin az osztályon lábadozó kicsik megfelelő szakmai ellátását hangsúlyozta, emellett a gyerekek és a szülők kényelmét, a kórházban tartózkodás komfortját emelte ki, melyekhez a most átadott eszközök nagyban hozzájárulnak. Mint elhangzott, az ágyak könnyen mobilizálhatóak, áthúzhatóak, jól lehet bennük az újszülötteket érzékelni, a fotelek pedig elsősorban az édesanyáknak nyújtanak könnyebbséget a szülés utáni napokban. Dr. Nagy Katalin hozzátette, az eszközök mindegyike arra szolgál, hogy az osztályon eltöltött időszakot minél kellemesebb környezetben tudják eltölteni, a kisgyermekek és szüleik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában