Kondoros

2021.08.03. 16:12

Az öntözés kulcskérdés

Erdős Norbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a minap a Kondorosi Gabona Mezőgazdasági Zrt.-nél Zsindely Ferenc elnök-igazgatóval találkozott.

Ny. L.

Forrás: shutterstock.com

A csaknem ezer hektár művelésével foglalkozó társaság vezetője elmondta, kiemelt feladatuknak tekintik, hogy alkalmazkodjanak a ma már állandósuló szélsőséges időjárási viszonyokhoz. Ezért öntözési rendszereik fejlesztése és korszerűsítése nagy hangsúlyt kap majd.

Fotó: Erdős Norbert/Facebook

– Mivel az éghajlatváltozás mindannyiunkat új helyzet elé állít, közös feladatunk megtenni a szükséges lépéseket, és közös érdekünk a mezőgazdaság valamennyi szereplőjét segíteni ebben a munkában a kistermelőktől a nagy élelmiszeripari vállalkozásokig – hangsúlyozta Erdős Norbert. – A 2021 és 2027 közötti időszakban óriási lehetőség előtt állnak a hazai agrárium vállalkozásai, hiszen a rendelkezésre álló, több mint négymilliárd forintos vidékfejlesztési forrással a korábbiakhoz képest lényegesen nagyobb keretre pályázhatnak majd a mezőgazdasági és élelmiszeripari szereplők. Fontos megemlíteni, hogy a kormány a következő tíz évben évente 17 milliárd forint pluszforrást biztosít az öntözéses gazdálkodáshoz kapcsolódó fejlesztésekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában