nyári tábor

2021.08.04. 06:51

A lovak sörényét is befonták Nagyszénáson

Évek óta táboroztat Nagyszénáson a Táltos Lovas Udvar.

Cs. I.

Szekeresné Benczúr Piroska férjével várja a gyerekeket minden nyáron. A 6-12 éves táborozók, akik Orosházáról, Gádorosról, Szentesről érkeztek, de volt olyan fővárosi kisgyermek, aki a nagyszülőnél nyaralva kapcsolódott be a tábori életbe, rengeteg lóközeli élményt éltek át, tapasztaltak meg a jól képzett lovak mellett.

A gyerekek életre szóló élményeket szereztek a patásoknak köszönhetően.

– Kivették a részüket a lovak körüli munkából, megismerkedtek a lóápolás fortélyai­val, gyakorolhatták a sörényfonást és még fürdették is a patásokat. A voltizs, azaz a lovaglás alapjait műlovon sajátították el. A lószerszámok ápolása éppen úgy program volt, mint a helyes felnyergelés vagy a ló testtájékainak megismerése – sorolta az élményekkel gazdag hét történéseit Szekeresné Benczúr Piroska.

Mint hangsúlyozta, nem profi lovasok képzése ilyenkor a cél. A felelősségteljes lótartásra, a megfelelő körülmények közötti állattartásra hívták fel a gyerekek figyelmét sok játékkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában