Sarkad

2021.07.12. 07:06

A cseresznye is szépen termett a kicsik örömére

Az idén is szépen terem a város gyümölcsöskertje – mondta dr. Mokán István polgármester.

L. B.

A mintegy hétszáz gyümölcsfából álló terület az Epreskerti utcában található, ahol az óvodások is jót lakmároztak /Fotó: F. L./

Emlékeztetett, az önkormányzat a startmunka mintaprogram keretében hét éve alakította ki az Epreskert utcában azt a másfél hektáros gyümölcsöskertet, ahová 700 gyümölcsfát telepítettek: meggyet, cseresznyét, almát, körtét, szilvát, birset, kajszi- és őszibarackot.

A fák beszerzése során figyeltek a fajták összeállítására és arra, hogy a gyümölcsök ne egyszerre érjenek. A fő cél az, hogy a közétkeztetési intézményen keresztül a bölcsőde, az óvodák és iskolák, valamint az időseket gondozó szociális intézmények számára biztosítsák a friss gyümölcsöt.

A mintegy hétszáz gyümölcsfából álló terület az Epreskerti utcában található, ahol az óvodások is jót lakmároztak /Fotó: F. L./

A fák szakszerű gondozásának hála jelenleg a cseresznyét és a meggyet szüretelik, előbbiből jutott bőségesen az óvodákba is. A gyermekek láthatóan örültek a friss gyümölcsnek, amit dr. Mokán István polgármestertől és Borbély Andorné ügyintézőtől vehettek át az Epreskert utcai óvodában.

Borbély Andorné ismertette: gazdag volt a cseresznye- és a meggytermés, szép várható almából, körtéből pedig rekord, és ezekből szintén bőségesen jut majd a gyermekeket ellátó intézményekbe és a közétkeztetésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában