kézilabdapálya

2021.06.01. 07:09

Új lehetőség nyílt a Békésen sportoló ifik előtt

Teljesen megújult, és modern, UV-álló műanyag burkolatot kapott a közelmúltban a Szánthó Albert utcai, leromlott állapotú kézilabdapálya – tájékoztatta hírportálunkat Polgár Zoltán, a város fejlesztésekért felelős alpolgármestere, önkormányzati képviselő, akinek a választókerületében valósult meg a fejlesztés. Mint megtudtuk, a beruházás a Magyar Kézilabda Szövetség által kiírt Országos Tornaterem Felújítási Program mintegy 35 millió forintos támogatásával valósulhatott meg.

P. G.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: GA-Pix Fotó Kft.

– A fejlesztés sem a Szegedi Kis István Református Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvodától, sem az önkormányzat részéről nem igényelt saját forrást – hangsúlyozta Polgár Zoltán megkeresésünkre. Az alpolgármester kiemelte, az új, korszerű burkolatnak köszönhetően a diákok korszerű körülmények között sportolhatnak, és sajátíthatják el a kézilabdázás alapjait is. Kérdésünkre kitért arra, hogy a beruházás az egészséges testedzés szempontjából ugyancsak fontos, hiszen így sokkal jobban kímélhetőek a fiatalok ízületei.

Nagy Richárd és Polgár Zoltán a fejlesztés helyszínén /Fotó: A.-N. L./

– A beruházás nem mellesleg városképi szempontból is lényeges volt. Nagy Richárddal, a Békési Férfi Kézilabda Club ügyvezetőjével örömmel fogadtuk, hogy újabb lehetőségek nyílnak meg a diákok előtt a fejlesztésnek köszönhetően – fogalmazott az alpolgármester. Külön kiemelte, a város jó kapcsolatot ápol a Magyar Kézilabda Szövetséggel, amelynek támogatása kulcsfontosságú volt a fejlesztés szempontjából. Nyomatékosította, mindent meg fognak tenni a jövőben is, hogy a fiatalok számára biztosítsák a szabadidő megfelelő eltöltése, így az egészséges sportolás lehetőségét. P. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában