Alapszolgáltatási Központ

2021.06.04. 09:58

Teljesen megújulhatott a mezőhegyesiek épített öröksége

Az önkormányzat sikeres projektjének köszönhetően a Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése című projekt lezajlott. A Mezőhegyesi Alapszolgáltatási Központ épületét fejlesztették, modernizálták. Pap István Tibor polgármester a csütörtöki átadón elmondta, a projekt korábban lezárult, a járvány miatt most lehet ünnepelni. Már az ellátottak is látogathatják az intézményt.

Cs. I.

– Az előző testület nyújtotta be és nyerte meg erre a projektre a forrást, a megvalósítás viszont 2020-ban kezdődött. A pályázati támogatás mértéke 60 millió forint volt, kivitelezésre 54 milliót fordíthattunk. További majd 27 milliós saját forrást kellett az önkormányzatnak biztosítania a megvalósításra. Ez a beruházás mintegy 87 millió forintból készült el – emlékeztetett a városvezető.

– Mostantól a család- és gyermekjóléti szolgálat, a házi segítségnyújtás, az idősek klubja, az időskorú ellátottjaink és a szociális étkeztetést igénylők nemcsak egy patinás, hanem egy felújított, korszerű intézményben vehetik igénybe a szolgáltatásokat, és itt végezhetik munkájukat kollégáink.

Zalai Mihály, Jeszenka Zoltánné intézményvezető, Pap István Tibor a csütörtöki ünnepélyes szalagátvágáson /A szerző felvétele/

Az átadón az is kiderült, hogy az 1864-ben épült, műemlékvédelem alatt álló ingatlan egykor a ménesbirtok főépítészének villája volt: – A felújításnak nemcsak azért van nagy jelentősége, mert a város szempontjából egy igen fontos tevékenység feltételeit biztosítjuk színvonalasan, de településünk épített örökségének egy értékes és különleges épülete újult meg – mondta a polgármester.

Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke emlékeztetett, a TOP-os pályázatokkal olyan célokat támogattak, amelyek a településeken élők életminőségét javítják. Több mint harminc, a mezőhegyesihez hasonló projekt valósult meg. A városba 1,9 milliárd forint értékű fejlesztési támogatás érkezett kilenc projektre, a kétmilliárdos kerékpárút-beruházás pedig közös a megyei önkormányzattal. Az elnök gratulált ahhoz, hogy Mezőhegyes kihasznál minden lehetőséget, ami előreviszi a város fejlődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában