egyetem

2021.06.11. 15:42

Orosházán azt tanítják, amire a cégeknek szükségük van

A szakmák népszerűsítése céljából rendezett konferenciát pénteken a Kodolányi János Egyetem Gyopároson.

Cs. I.

20210611 Orosháza Szakmanépszerűsítő konferencia a képen dr Szabó Péter rektor fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Dr. Szabó Péter rektor a megnyitón hangsúlyozta, a járvány okozta online oktatásra egy gombnyomással képesek voltak átállni, hiszen 2005 óta foglalkoznak távoktatással.

Szakmai tapasztalataikat más felsőoktatási intézményeknek is átadják. Szólt a megváltozott fenntartó háttérről is és arról, hogy Gattyán György személye új távlatokat nyit, továbbá meghatározza az egyetem fejlődési irányát. Az új fenntartó a növekedési stratégiáját kínálja fokozni Orosházán is.

A pandémia idején oktatásmódszertani sikereket értek el – mondta a rektor, dr. Szabó Péter /Fotó: Bencsik Ádám/

A rektor beszélt a tudatos oktatási programjukról, a kooperatív modellről, ami által a cégek, azok gazdasági igényeire kívánnak reagálni a képzéseikkel.

A céges specializációhoz Orosházán is keresnek partnereket. A fórumon szó volt Békés megye szakképzésének új irányairól, a kormányhivatallal kialakított kapcsolat tartalmáról. Utóbbiról dr. Rákóczi Attila, a megyei kormányhivatal főigazgatója beszélt a jelenlévőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában