beruházás

2021.06.21. 15:11

Korszerűbb lett a csapadékvízrendszer Mezőberényben

Befejeződött a csapadékvíz-csatornahálózat fejlesztése a közelmúltban Mezőberényben – tájékoztatta hírportálunkat közleményében a helyi önkormányzat.

P. G.

Siklósi István: a biztonságot is erősíti a beruházás /Fotó: BMH/

Fotó: Mertz Judit

Mint megtudtuk, a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 125 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására, a munkálatok elkészültéhez saját forrásra nem volt szükség az önkormányzat részéről.

Siklósi István: a biztonságot is erősíti a beruházás /Fotó: BMH/

Siklósi István polgármestertől megtudtuk, hogy a fejlesztés eredményeként összesen 2629,6 méter csapadékvíz-elvezető csatorna kiépítése, átépítése és helyreállítása valósult meg a település úgynevezett 3. és 8. öblözetében, a város észak-nyugati részén. – A beruházás eredményeként csökken a belterületek belvíz-veszélyeztetettsége, megvalósul a belterületre hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése – fogalmazott a fejlesztés jelentőségével kapcsolatban a polgármester. Siklósi István hozzátette, az érintett szakaszok az öblözetek fő vízgyűjtő vonalai, így a projekt alapot ad a későbbi fejlesztéseknek is.

– A beruházásnak köszönhetően megvalósul a csapadékvíz helyben tartása, hasznosítása: a Hosszú-tó vízhiány okozta problémáinak kikü­szöbölése és rekreációs, szabadidős hasznosításának erősítése válik lehetővé az összegyűjtött vizek visszatartásával – tette hozzá a városvezető. A 125 millió forintos támogatás segítségével szivattyúkat és hozzátartozó tartozékokat is beszereztek, melyek a befogadó magas vízállása esetén lehetővé teszik a csapadékvíz átemelését. Lakossági szemléletformás ugyancsak szerepelt a projektben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában