munkálatok

2021.06.02. 14:33

Áruház épül a kötöttárugyár helyén Békéscsabán

Élelmiszer-kiskereskedelmi áruház épül az Andrássy és a Kazinczy utca sarkán, a volt kötöttárugyár területén, ahol munkagépek vonultak fel – jelentette be szerdán sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester, kiemelve, az ingatlan magántulajdonban van.

L.B.

Szarvas Péter polgármester beszélt a járványügyi helyzetről is. Fotó: Jenei Péter

Úgy tájékoztatták, hogy a munkálatok csak hétköznap zajlanak, és azok a jövő év második negyedévében érhetnek véget.

Hangsúlyozta: a belváros forgalmas helyszínéről van szó, amely mellett ezrek mennek el nap mint nap, illetve amely évek óta megoldásra várt. Most minden esély megvan arra, hogy kulturált környezetet teremtsenek. Hozzáfűzte: a közelben rendbe tették a Trianon teret, a piacon a nagyberuházás folyamatban van, tehát ezek a belvárosi területek is megújulhatnak.

A járványügyi helyzetről is beszélt. Azt tapasztalta, hogy a kormány által bevezetett lazításokat bizakodóan fogadták a békéscsabaiak, és bár nincs akkora forgalom, mint 2019-ben, az utcák egyre népesebbek, sokan vannak a vendéglátóhelyeken, főleg a teraszokon. A kulturális élet is beindult: vannak színházi előadások, a múzeum megnyitotta a kapuit, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a könyvtár szintén fogad látogatókat.

Szarvas Péter polgármester beszélt a járványügyi helyzetről is /Fotó: Jenei Péter/

Közben a teljes egészségügyi szektor helytáll, a kórháztól a mentőkön keresztül a háziorvosokig, asszisztensekig. Az oltások is rendben haladnak. Szarvas Péter polgármester elmondta, Békés megye a regisztráltság és az átoltottság tekintetében jó helyet foglal el a megyék között. Arra biztatott most is mindenkit, aki még nem igényelte a koronavírus elleni vakcinát, hogy jelentkezzen és vegye fel. Ő nemrég megkapta a második oltást is.

Elmondta: a közelmúltban a kormány 600 millió forintos támogatást adott az önkormányzatnak, ami fontos, hogy a célokat megvalósíthassák. A forrásból szánnak a városüzemeltetési feladatokra: fűnyírásra, játszóterekre, a belváros tisztán tartására.

Az óvodáknál, az iskoláknál bővítenék a parkolóhelyek számát, emellett több önkormányzati ingatlan felújításra szorul, főleg tetőszerkezet terén. Az utánpótlássportra, valamint az autóbusz-közlekedésre szintén több pénzt fordítanának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában