békés megye

2021.05.26. 21:00

Visszaestek múlt évben az építőipari rendelések

Az országos tendenciához hasonlóan a Békés megyei építőipari szervezetek megrendelései is visszaestek: a vállalkozások 2020-ban 31,4 milliárd forint értékű új szerződést kötöttek, összehasonlító áron 26 százalékkal kevesebbet, mint az előző év folyamán.

B. O.

A legalább öt főt foglalkoztató Békés megyei építőipari vállalkozások tavalyi évi termelési értéke 44,9 milliárd forint volt, ami összehasonlító áron – az országos 12 százalékos csökkenés mellett – 11 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi magas bázistól – olvasható ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által kiadott, 2020-as évre közölt statisztikai adataiból.

A KSH elemzése szerint a csökkenést elsősorban a korábbi beruházási programok kifutása, valamint a koronavírus okozta járvány kedvezőtlen gazdasági hatásai okozták. A közzétett adatokból továbbá kiderült: tavaly a Békés megyei építőipari szervezetek kibocsátása az országos 1,5 százalékát adta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában