kvíz

2021.05.01. 11:28

Mit ünneplünk május 1-jén?

Mindenki nagyon várja május 1-jét! Főként a felvonulások, színes szalagok, májuskosarak bűvöletében töltjük ezt a napot, de vajon tudjuk, miről is szól igazán?

beol.hu

20200429 Ásotthalom Májusfa állítás. A májusfa felállításának legjellemzőbb, hagyomány szerinti időpontja az április 30-áról május elsejére virradó éjszaka volt. Régi hagyomány Ásotthalmon a májusfadíszítés, ami egy programsorozat része műsorokkal gyerekprogramokkal. Ki szoktunk menni a Gárgyán erdőbe, és ott díszítünk fel egy fát. Idén a koronavírus-járvány miatt a #maradjotthon kezdeményezés jegyében egy központi helyen, a Szent István téren választottunk ki egy élő fát, amire bárki felakaszthat szívecskét, jókívánságot rejtő üzenetet vagy színes szalagot. Ezzel is a közösségi összetartozást szeretnénk erősíteni Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Forrás: Archív MW

Fotó: Frank Yvette

Izgalmas kvízünkből nemcsak az ünnepi szokások, de az ünnep története is kiderülhet olvasóink számára! Töltsék ki kvízünket, és olvassák el az ünnep témakörében készült cikkünket!

1.
Mit ünneplünk május 1-jén?
2.
Mi történt 1886-ban?
3.
Milyen elnevezései vannak a májusfának?
4.
Mik az ünnep hagyományos mesterségei?
5.
Ki az a Beltane és mi köze hozzánk?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában