felsőoktatás

2021.05.14. 07:51

Mérnöki képzések indulhatnak Békéscsabán

A felsőoktatás Békés megyei helyzete is rendszerint napirendre kerül a megyei közgyűlés ülésén. Most, a veszélyhelyzet ideje alatt a grémium feladat- és hatáskörében eljárva fogadta el a tájékoztatókat Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke.

L. B.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szarvason is jelen van. Mint írták, beruházások sora várható Szarvason, és a reményeik szerint modern épületek és eszközök állnak majd a rendelkezéseikre, ezzel támogatva a képzést és a kutatást egyaránt.

A Gál Ferenc Egyetem (GFE) több karával van jelen Békés megyében: a Teológiai Karával Gyulán, Szarvason és Békéscsabán, az Egészség- és Szociális Tudományi Karával Gyulán és Szarvason, a Gazdasági Karával Békéscsabán, a Pedagógiai Karával pedig Szarvason.

Közben a GFE és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) megkezdte Békéscsabán egy telephely létesítését, és levelező tagozaton gépészmérnöki és mechatronikai mérnök szakokat indítanának el. Szakirányú továbbképzési szakként pedig több képzést hirdetnének meg idén szeptemberre.

A SZTE Mérnöki Kara Orosházán is jelen van, 2019 szep­temberében az első évfolyam oktatása 14 hallgatóval indult meg, a második szemeszterben, tavaly februárban 10-en kezdték meg tanulmányaikat.

Az orosházi székhelyű Kodolányi János Egyetem azt írta: a távoktatási rendszer elégedettsége a hallgatók és oktatók részéről 90 százaléknál is magasabb. Saját forrásból 30 Békés megyei diáknak adnak ösztöndíjat, erre a nappali tagozaton tanulók pályázhatnak. Az egyetemre jelentkezők száma az elmúlt időszakban 23 százalékkal emelkedett, és 21 százalékkal nőtt azok száma, akik első helyen jelölték meg az intézményt. L. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában