angol verseny

2021.05.25. 17:29

Első helyezett lett a csabai Kiss Kornél Gábor

Első helyezést ért el a békéscsabai Kiss Kornél Gábor az általános iskolai angol tanulmányi verseny országos döntőjén. A Petőfi Utcai Általános Iskola tanulója nemrég egyedül képviselte Békés megyét, ugyanis a háromfordulós verseny első két írásbeli „rostáján” csak ő érte el a bejutáshoz szükséges pontszámot.

N. Sz.

Vidóné Tóth Ildikó felkészítő tanár és Kiss Kornél Gábor

Vidóné Tóth Ildikó elmondta, az általános iskolai követelményt bőven meghaladó szókincset és nyelvi tudást igénylő verseny az egyik legrangosabb hazánkban. A fiú felkészítő tanára hozzáfűzte, már az iskolai fordulóból is szép teljesítmény a megyeibe kerülni, onnan továbbjutni pedig csak a legjobbaknak sikerül. A döntőn huszonnégy hetedik és huszonkilenc nyolcadik osztályos diák vívott meg: nyelvvizsgáztató tanárok előtt kellett három megadott témakörben kifejteni véleményüket idegen nyelven. A szóbeli döntő kezdetén mindenki kapott „útlevelet”, így felsejlett a feladat, de felkészülési lehetőséget helyben már nem kaptak a fiatalok.

Vidóné Tóth Ildikó felkészítő tanár és Kiss Kornél Gábor

– Sportágakat hasonlítottam össze, egy kisebb testvér mozilátogatását szerveztem meg, és szólásokkal, pénzköltéssel kapcsolatos véleményt fogalmaztam meg angolul – mondta a nyolcadikos diák. Az Andrássy gimnázium reálosztályába készülő Kiss Kornél Gábor elárulta, a feladatok kreativitása és a zsűri kedvessége is lendületet adott neki. Álma, hogy pilóta lehessen, s mivel a repülés kommunikációs nyelve az angol, a nyelvtudásra nagy szüksége van.

Vidóné Tóth Ildikó kiemelte: diákja általános műveltsége hatalmas, tájékozott, olvasott, bármely témában tud véleményt formálni. A több mint harminc éve a pályán lévő pedagógus szerint a fiú szorgalmán, alázatán túl szülei támogató hozzáállásának is köszönheti eredményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában