angol verseny

2021.05.25. 17:29

Első helyezett lett a csabai Kiss Kornél Gábor

Első helyezést ért el a békéscsabai Kiss Kornél Gábor az általános iskolai angol tanulmányi verseny országos döntőjén. A Petőfi Utcai Általános Iskola tanulója nemrég egyedül képviselte Békés megyét, ugyanis a háromfordulós verseny első két írásbeli „rostáján” csak ő érte el a bejutáshoz szükséges pontszámot.

N. Sz.

Vidóné Tóth Ildikó elmondta, az általános iskolai követelményt bőven meghaladó szókincset és nyelvi tudást igénylő verseny az egyik legrangosabb hazánkban. A fiú felkészítő tanára hozzáfűzte, már az iskolai fordulóból is szép teljesítmény a megyeibe kerülni, onnan továbbjutni pedig csak a legjobbaknak sikerül. A döntőn huszonnégy hetedik és huszonkilenc nyolcadik osztályos diák vívott meg: nyelvvizsgáztató tanárok előtt kellett három megadott témakörben kifejteni véleményüket idegen nyelven. A szóbeli döntő kezdetén mindenki kapott „útlevelet”, így felsejlett a feladat, de felkészülési lehetőséget helyben már nem kaptak a fiatalok.

Vidóné Tóth Ildikó felkészítő tanár és Kiss Kornél Gábor

– Sportágakat hasonlítottam össze, egy kisebb testvér mozilátogatását szerveztem meg, és szólásokkal, pénzköltéssel kapcsolatos véleményt fogalmaztam meg angolul – mondta a nyolcadikos diák. Az Andrássy gimnázium reálosztályába készülő Kiss Kornél Gábor elárulta, a feladatok kreativitása és a zsűri kedvessége is lendületet adott neki. Álma, hogy pilóta lehessen, s mivel a repülés kommunikációs nyelve az angol, a nyelvtudásra nagy szüksége van.

Vidóné Tóth Ildikó kiemelte: diákja általános műveltsége hatalmas, tájékozott, olvasott, bármely témában tud véleményt formálni. A több mint harminc éve a pályán lévő pedagógus szerint a fiú szorgalmán, alázatán túl szülei támogató hozzáállásának is köszönheti eredményét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában