galériával

2021.05.06. 16:44

Eddig százan kaptak ösztöndíjat és életkezdési támogatást Békéscsabán

A legutóbbi, tavaszi pályázati forduló eredményeként hárman kaptak felsőoktatási hallgatói ösztöndíjat, öten pedig életkezdési támogatást a Békéscsaba hazavár! program keretében: Makan Judit Laura, Vantara Henrietta és Volent Lili, valamint Blahut Edit, Elekes Patrik, Fazekasné Petri Anita, Kovács Barbara és Kun Nikolett Roberta.

L. B.

20210506 Békéscsaba „Békéscsaba hazavár!” felsőoktatási hallgatói ösztöndíj támogatás aláírása alkalmából tartandó ünnepségre. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a városban élő felsőoktatási hallgatók és fiatal diplomások helyben tartása érdekében megalkotta a „Békéscsaba hazavár!” felsőoktatási hallgatói ösztöndíjról és életkezdési támogatásról szóló 14/2015. (V. 26.) rendeletet. A Rendelet értelmében Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármestere a támogatott pályázókkal ünnepélyes keretek között szerződést köt. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

A fiatalokkal csütörtökön írta alá Szarvas Péter polgármester ünnepélyes keretek között, a városháza dísztermében a támogatásról szóló szerződést. Az eseményen részt vett Varga Tamás alpolgármester és Nagy Ferenc alpolgármester is.

Szarvas Péter polgármester csütörtökön írta alá a fiatalokkal a szerződést /Fotó: Imre György/

Szarvas Péter polgármester elmondta, a támogatással helyben tartanák a fiatal szakembereket, arra ösztönzik őket, hogy a diploma megszerzését követően Békéscsabán vállaljanak munkát és alapítsanak családot. Hangsúlyozta: a program 2015-ben indult, és sikeres, mivel azóta – a mostaniakkal együtt – kereken száz, ösztöndíjról és életkezdési támogatásról szóló szerződést írtak alá.

A fiatalokhoz szólva kiemelte: Békéscsaba évről évre fejlődik, az intézmények és a szolgáltatások színvonala alapján felveszi a versenyt más városokkal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában