időjárás

2021.05.16. 17:40

Az utóbbi húsz esztendő leghidegebb áprilisa volt Békésben

A léghőmérsékleti adatokat vizsgálva, az utóbbi 20 év leghidegebb áprilisát tudhatjuk magunk mögött – tájékoztatott a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

P. G.

Mint kiemelték, általában is elmondható, hogy szeszélyes hónapról van szó, ha csak a jól ismert áprilisi fagyokat vesszük, mely egyszer-egyszer előfordul ugyan, de ez a helyzet az idén hatványozottan jelentkezett. Az igazgatóság területén számos alkalommal volt éjjel, hajnalban negatív hőmérsékleti érték.

A havi hőmérsékleti átlag 8,5 fok volt, mely majdnem 4 fokkal maradt el a hónaphoz tartozó sokéves értéktől (12,3 °C). Ehhez hasonló hűvös időjárás ebben az időszakban – a rendelkezésre álló adatok alapján – utoljára 2001-ben fordult elő, akkor áprilisban 9,9 °C-os átlaghőmérsékletet mértek az állomások. A már említett negatív értékek mindegyike a hónap első és második harmadában született, ezek közt számos alkalommal fordult elő -4 °C és -5 °C is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában