Méhkerék

2021.05.20. 07:20

Az egykori táncosok várják a táborozókat

Több évtizedes múltra tekint vissza a méhkeréki néptánctábor, melynek volumene az elmúlt négy-öt évben tovább nőtt. Szinte kicsinek bizonyult minden hely, így az általános iskola tornaterme és a művelődési ház is, ami otthont adhat a tábort záró gálának. Ezért tavaly például azt a piactéren tartották meg – mondta Tát Margit polgármester­.

L. B.

A Miniszterelnökség összesen 1,1 millió forintos támogatásából idén július 26. és 30. között rendezik meg a művelődési házban az egyébként ingyenes tábort, amire nyolcvan gyermeket várnak, és amire már most több mint hatvanan jelentkeztek.

Pillanatkép a 2020-as táborból /Fotó: Nyisztor György Hagyomány Őrző Néptánc Együttes/

A méhkeréki táncok mellett a fiatalok megismerkedhetnek a népdalokkal is. A tervek szerint a táborban részt vevő gyermekek találkozhatnak majd a méhkeréki együttes egykori táncosaival, az alapító tagokkal; valamint azokkal is, akik annak idején részt vettek a Ki mit tud? vetélkedőn, nagy sikert aratva – és az idősek megosztják élményeiket a fiatalokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában