adománygyűjtés

2021.05.22. 19:20

A plazmaadók a betegek mellett a csabai úszóklubot is támogatták

PLAZMARATON-t szervezett a békéscsabai Plazma Center. A szombati akció adománygyűjtő szándékkal is párosult: a szervezet minden plazmaadás után 500 Ft-ot ajánlott fel a Békéscsabai Előre Úszó Klub fiatal sportolóinak.

N. Sz.

20210522 Békéscsaba Plazmacenter akció fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Gruda-Viczián Csilla marketing munkatárs elárulta, mintegy 150 ezer forintnyi adomány gyűlt össze. Hozzátette, a plazmagyűjtő nap minden tekintetben különleges volt: a helyszínen köszönthették Szarvas Jánost, a békéscsabai Előre Úszó Klub vezetőedzőjét, emellett tiszteletét tette náluk Mórádi Zsolt tízszeres kick-box világbajnok, egykori exatlonista is.

Mórádi Zsolt tízszeres kickbox világbajnok és Krajcsó Ágnes centrumvezető /Fotó: Bencsik Ádám/

Krajcsó Ágnes centrumvezető kiemelte, a Plazma Center fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, a tavalyi év során közel egymillió forintot adományoztak különböző helyi szervezetek, alapítványok részére. Támogatták például a megyei kórház intenzív osztályát, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt, a Békéscsabai Mentőállomást, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetét, sőt adományoztak a csabai állatvédőknek és a magyarországi immunhiányos betegeknek is.

Végh Sándor csaknem 200-szor nyújtotta már karját

Idén a Plazma Center még inkább szeretné kivenni a részét a segítségnyújtásból, így májustól további adománygyűjtéseket szerveznek: a gyulai kórház Covid-osztályát már 150 ezer forinttal támogatták.

A PLAZMARATON szervezői hangsúlyozták, az emberek a vérplazma-adással hozzájárulhatnak a veleszületett vérzékenyek, súlyos égési sérültek, transzplantáción átesett, vagy immunhiányos betegek gyógyulásához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában