támogatás

2021.04.29. 10:34

Megújulhat Sarkad jelképe

Kétszázmilliós támogatáshoz jutott a kormánytól a Sarkad-Belvárosi Református Egyházközség, hogy korszerűsítsék a nyolc fiatornya miatt a világon egyedülálló sarkad-belvárosi református templomot – ismertette dr. Kovács József országgyűlési képviselő, aki a beruházásról Koncz Zsolt lelkésszel és dr. Mokán István polgármesterrel egyeztetett. A150 éve épült istenháza soha nem kapott ekkora volumenű felújítást.

L. B.

– Sarkad legnagyobb temploma, a Tiszántúl egyik legnagyobb befogadóképességű református hajléka nagyon fontos helyet foglal el valamennyi sarkadi szívében és lelkében – mondta dr. Mokán István polgármester. Hozzátette, a templom a sarkadiak egyik legfontosabb jelképe, melynek megőrzése közös feladat, így nem volt kérdés, hogy az önkormányzat elkötelezetten támogatja a felújítás ügyét.

Koncz Zsolt, dr. Mokán István és dr. Kovács József egyeztetett a linzi mintára épült templom felújítási terveiről /Fotó: Lehoczky Péter/

Koncz Zsolt lelkész elmondta, többek között rendbe teszik a tetőszerkezetet, szigetelik a falakat. Fontos, hogy megújul az 52 méter magas toronyba vezető lépcső is. A munkák nyár elején kezdődhetnek, és várhatóan jövő év tavaszára véget érnek.

Ezek is érdekelhetik