megjavították

2021.04.22. 10:45

Megszólalhatott a mezőhegyesi orgona

Elromlott a mezőhegyesi katolikus templom orgonájának motorja. Győrig kellett menni, hogy meg tudják javítani a hangszert.

Cs. I.

Forrás: Hájas Gábor/mezohegyesbirtok.hu

A katolikus templom orgonáját két esztendővel ezelőtt újította fel Sipos István. A hangszert működtető motor akkor még nem „gyengélkedett”, igaz, mindenki tudta, hogy a két világháború közötti időkből való, tehát bármikor bekövetkezhet a legrosszabb: elromlik végérvényesen. Javíttatása még többe került volna, mint újat vásárolni. Ezért dr. Kasuba Róbert plébános és a hangszer jó ismerője, Sipos István a napokban Győrbe utazott, ahol felkeresték azt a céget, ahol orgonafújtató motor gyártásával foglalkoznak. Megvették az új berendezést, beszerélésével pénteken végzett az orgonajavító-mester. Vasárnap, a templom újranyitásakor a hívek már a megújult hangszert hallhatták a nyilvános szentmisén.

Sipos István a napokban beszerelte az új motort /Fotó: BMH/

A mezőhegyesi katolikusok egyébként készülnek templomuk névadója, Szent György búcsújára. Április 25-én, vasárnap, 10 órától szentmisével ünnepelnek. Szónokuk lesz Kondé Lajos, a szegedi dóm plébánosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában