galériával

2021.04.30. 13:55

Kinevezték az új Békés megyei rendőrfőkapitányt

Dr. Varga-Koritár Attila ezredes vezeti május 1-jétől a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot. A korábbi főkapitány, dr. Polyák Zsolt dandártábornok a jövőben a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője lesz. Dr. Varga-Koritár Attila ezt megelőzően a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese volt. A belügyminiszter az országos rendőrfőkapitány javaslatára, a Békés Megyei Közgyűlés egyetértésével nevezte ki az ezredest Békés megyei főkapitánynak.

Ny. L.

A járványügyi helyzetre tekintettel az ünnepélyes átadást a szokásoktól eltérően nem állománygyűlésen, hanem szűk körben tartották meg pénteken délelőtt Békéscsabán, a megyei főkapitányság épületében. A jelen nem lévő meghívottak és a rendőrségi munkatársak részére online közvetítéssel biztosították, hogy követhessék a beiktatási ünnepséget.

A rendezvényen dr. Balogh János altábornagy, országos rendőrfőkapitány átadta a kinevezési okmányt dr. Varga-Koritár Attilának, aki átvette a megyei főkapitányság csapatzászlaját dr. Polyák Zsolttól.

Az online állománygyűlésen az országos főkapitány elmondta, hogy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hosszú évek óta kivételes értékelést kap, és minden évben túlteljesítik a korábbi évek eredményeit. Ez egy közös összefogás eredménye, ugyanakkor ehhez nagymértékben hozzájárult Polyák tábornok. Az új főkapitánynak – aki bűnügyesként korábban már három évet eltöltött Békés megyében, valamint tapasztalatokat szerzett Csongrád-Csanád, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is – sok sikert kívánt új beosztásához.

Takács Árpád Békés megyei kormánymegbízott kiemelte, hogy Polyák tábornok egy kiváló zsaru, jó rendőr, aki Békés megyében rendet teremtett, a Békés megyeiek szubjektív biztonságérzetét növelte, a bűncselekményszámokat csökkentette. Mint elmondta, a főkapitány majd kilenc évvel ezelőtt a Bács megyeiek világszemléletével érkezett, s most a Békés megyeiekével távozik. Az új főkapitányt biztosította a kormányhivatal támogatásáról, és hangsúlyozta, a jövőben mellette állnak majd.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, mind a megyei önkormányzat, mind a települési önkormányzatok nevében köszönetet mondott Polyák tábornok állhatatos, kemény, magas színvonalú munkájáért. Ez nemcsak a számokban, hanem a mindennapi tapasztalásban is tetten érhető volt. Ez biztonságosabbá, szerethetőbbé és barátságosabbá tette lakóhelyüket. Varga-Koritár ezredesnek olyan eredményeket kívánt, mint amikhez a korábbi években hozzászokhattak.

A kormánymegbízott és a közgyűlés elnöke nagyrabecsülésük jeléül egy olyan festményt adtak át a távozó főkapitánynak, mely a Békés-Megyei Rendőr-főkapitányságot ábrázolja.

Dr. Polyák Zsolt vegyes érzelmekkel telve búcsúzott kollégáitól, valamint a megyei közigazgatási vezetőktől. Elmondta, az itt eltöltött évei alatt a jobbra való törekvést tartotta céljának. Nehéz szívvel távozik, mert az elmúlt éveket egy olyan csapatban és közösségben töltötte, ahol jó volt élni és dolgozni. Ugyanakkor jó érzéssel tölti el, hogy azok a kezdeményezések, melyek a vezetői tevékenysége fő vonalait jelentették, szilárd alapjai lehetnek a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság jövőbeli sikereinek. Küldetésének érezte, hogy a kollégái megfelelő munkakörülmények, épületi feltételek mellett dolgozzanak.

Dr. Polyák Zsoltnak főkapitányként védjegyévé vált a megújulásra, az innovatív gondolkodásra való törekvés az eredményesség és a hatékonyság szempontjából. Mindig azt vallotta, hogy nem elég a munkát elvégezni, hanem jó minőségben, magas szinten kell teljesíteni. Köszönte elöljáróinak, vezetőtársainak, valamint a megyei közigazgatási szerveknek, önkormányzatoknak és társhatóságoknak, hogy támogatták, és segítették munkáját. „Megtiszteltetés volt önökkel szolgálni!” – zárta gondolatait.

Dr. Varga-Koritár Attila köszönetét fejezte ki vezetőinek a bizalomért. Elmondta, nem lesz egyszerű dolga, hiszen a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt majd kilenc év alatt az ország egyik legjobb főkapitányságává vált. Hangsúlyozta, számára a rendőri munka kapcsán a legfontosabb érték az elhivatottság. Erre a szellemiségre kell törekedni. A másik fontos érték a kreativitás, mely elengedhetetlen kelléke a célratörő, hatékony munkavégzésnek. Célja, hogy a főkapitányságra testált feladatokat egy szakmailag felkészült, elhivatott, egymás problémáira nyitott, összetartó csapattal végezze el. A csapat már megvan, s nagyon büszke rá, hogy ő állhat az élére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában