Békéscsaba hazavár

2021.04.13. 16:10

Fiatalokat támogat az önkormányzat

A közelmúltban született döntés arról, hogy újabb 9 békéscsabai fiatal részesül a Békéscsaba Hazavár! elnevezésű támogatásban.

beol.hu

Forrás: Szarvas Péter/Facebook

A pályázat célja, hogy támogassuk a helyi fiatalokat a piacképes diploma megszerzésében és arra biztassuk őket, hogy tanulmányaik befejeztével térjenek haza szülővárosukba – olvasható Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán.

Mint az a bejegyzésből kiderül, a 2021. évi tavaszi programban a beérkezett pályázatok alapján, az Ösztöndíj-véleményező Testület javaslatának figyelembe vételével a polgármester azt a döntést hozta, hogy három békéscsabai fiatal kap felsőoktatási hallgatói ösztöndíjat, és hat békéscsabai pályakezdő fiatal részesül „Békéscsaba hazavár!” életkezdési támogatásban.

A program továbbra is nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében. A Békéscsaba Hazavár! programról szóló rendelet 2015-ös elfogadása óta eddig 28 békéscsabai fiatal részesült felsőoktatási hallgatói ösztöndíjban és 73 fő kapott életkezdési támogatást – olvasható.

A szerződések ünnepélyes átadására a tervek szerint a későbbiekben kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában