Orosháza

2021.04.22. 09:20

Fiatalok fogták be a szökött kengurut

A kis világcsavargó, a 10 hónapos kenguru kölyök úgy döntött, meglép orosházi gazdijától. Még a kerítések sem jelentettek neki akadályt. Többen a nyomába eredtek szántáson, bokrokon keresztül és sikerrel jártak. Befogták az erszényest.

Cs. I.

Kedden reggel számoltunk be arról, hogy egy orosházi gazdától megszökött egy kölyök kenguru. Orosháza határában, a Csorvási úti fénysorompónál megpillantotta egy autós hétfőn este, ez már támpontot jelentett az őt keresőknek. A keddi napon a heves záporok sem szegték kedvüket a kengurukeresőknek, akik csapatba verbuválódva indultak egy hatalmas hálóval, hogy a területet átvizsgálva megfogják a kóborló állatot. Nem volt könnyű dolguk.

– A lányomhoz – aki a lovas sportban sok barátra tett szert – csatlakoztak a sporttársak, a családjaik és megható volt, ahogy a sok fiatal segített a kenguru keresésében – nyilatkozta a kis kedvenc gazdája, aki hálásan köszöni a fiatalok segítségét, hogy árkon s bokrokon keresztül, esőben, sárban, a szántáson át, de végül sikeresen, jó csapatként megfogták az állatot.

A kenguru a bokros területen nem gyengült le, táplálékot talált, ahogy a gazdija fogalmazott, jól átvészelte ezt a kalandtúrát!

Mivel az állatnak voltak kisebb sérülései, megmutatták a Szegedi Vadaspark állatorvosának, ám kiderült, hogy azok gyorsan begyógyulnak. Beszélgetésünkkor kiderült, éppen az udvaron napfürdőzött, füvet eszegetve a kis kenguru. Szokja otthonát – a kerítéseken belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában