gyerekkönyvek

2021.04.22. 11:33

Elindult a Mesekosár Orosházán

Útjára indította a Justh Zsigmond Városi Könyvtár és Gyermekkönyvtára a Mesekosár nevű projektjét. Ennek az a lényege, hogy vásároltak hat kosárnyi új gyerekkönyvet, olyanokat, amelyekkel minden korosztályt megszólíthatnak az óvónők.

Cs. I.

A gyerekkönyveket kiviszik egy-egy óvodába a könyvtár dolgozói. Az első alkalom csütörtökön volt: a Lehel utcai ovi kapujában át is adták a kosár tartalmát. Buzai Csaba, a könyvtár igazgatója a helyszínen elmondta, ott egy hónapig használhatják, lapozgathatják a gyerekekkel a könyveket, a színes leporellókat.

– Majd visszavesszük, karanténozzuk egy hétig a kiadványokat s utána elvisszük egy másik óvodába, újabb egy hónapra. És így tovább. A programba a város tizenkét óvodája bekapcsolódott nagy örömünkre.

Buzai Csaba és Németh Gabriella a „mesekosarakkal” /Fotó: BMH/

A hat mesekosár mindig hat másik oviban lesz elhelyezve, ahol az óvónők olvashatnak belőlük, a gyerekek játszhatnak velük, a lényeg és ez a célunk is, hogy a járványhelyzet ellenére ne veszítsük el a kapcsolatot a legkisebbekkel sem. Legyen nekik olvasnivalójuk, olvasmányélményük, szeressék a könyveket. Az ötletet egyébként az esztergomi Helischer József Városi Könyvtártól kaptuk. Orosháza önkormányzata támogatta elképzelésünket. Úgy tervezzük néhány hónap alatt eljutunk minden csatlakozóhoz – nyilatkozta Buzai Csaba a Lehel óvodához érve, ahol átadta a kosár tartalmát Németh Gabriella intézményvezetőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában