eltört a lába

2021.04.19. 11:30

Egy sérült gólya vár megmentésre Békésen

Egy törött lábú gólyára lett figyelmes egyik olvasónk, aki Békésen, a Veres Péter téren kapta lencsevégre a sérült állatot.

beol.hu

„A Veres Péter téren úgy néz ki van egy sérült, törött lábú gólyánk. Tisztelettel megkérnék mindenkit, aki ott lakik, vagy aki találkozik vele, hogy NE BÁNTSA, NE KERGETŐZZÖN VELE és ami a legfontosabb, hogy lehetőleg 15 méternél közelebb ne is nagyon menjetek a közelébe! A Gólya sérült, a jobb lába vagy el van törve vagy valami egyéb más baja van! – olvasható Bagi Sándor közösségi oldalán.

Mint írja, nagyon fontos, hogy azért ne zavarja senki, mert ha elmegy a térről, akkor még ennél is kevesebb esélye lesz a túlélésre. Ha a járda mellett áll, akkor lehetőleg kerüljük el, hogy ne repüljön fölöslegesen!

Fotó: Sándor Sly Bagi/Facebook

Az illetékes Körös Maros Nemzeti Park olvasónknak azt a tanácsot adta, hogy amíg röpképes a madár, addig sajnos nem tudnak mit kezdeni vele, így megkér mindenkit, aki arra lakik, hogy időközönként szenteljen rá egy kis figyelmet, hisz csakis abban az esetben lehet elkezdeni majd a mentését, ha már nem tud repülni pár métert sem.

A madár lába, ha valóban törött, az magától nem fog rendbe jönni, így legyen ez most egy kis helyi összefogás a békésiek körében, és mentsük meg az állatot! – olvasható a posztban.

Frissítve

Figyelemmel kísérik a gólya sorsát

Nagy Tímea, a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány vezetője hírportálunknak elmondta, hogy bár a gólya sérült, de ennek ellenére röpképes, így a befogására mód és lehetőség nincs. A madarat folyamatosan figyelik, és ha lehetőség lesz rá, azonnal ellátásban fog részesülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában