Békéscsaba/Pusztaföldvár

2021.04.07. 06:55

A Pilis vezette Németh Gabit és Vámos Zoltánt a forgatás során

Vasárnap mutatták be a Békés megyei, Békéscsabához és Pusztaföldvárhoz egyaránt kötődő Németh Gabriella Feltámadás című vadonatúj videóklipjét a művész hivatalos Facebook-oldalán. A dal zeneszerzője, Oliver Riz, az Első Emeletből ismert Kisszabó Gábor fia, míg a különleges felvételeket Vámos Zoltán rendező-operatőr készítette.

Papp Gábor

Bár nem terveztük, de a „Feltámadás” egyfajta folytatása a decemberben, karácsony előtt megjelent Újjászületés című dalnak – árulta el hírportálunknak az énekesnő. Mint elmondta, eredetileg arra készültek, hogy húsvét előtt Postássy Juli Puszi-Nyuszi című slágerét dolgozzák fel.

– Ez mind művészileg, mind zeneileg kihívásnak számított volna, de végül minden másként alakult – tette hozzá. Ahogy tavaly év végén, úgy most is tulajdonképpen önkéntelenül, szinte ösztönösen született meg a dal.

Németh Gabriella az új dallal, a „Feltámadás”-sal fontos üzenetet is átad. A klipet hétvégén készítették

– A rendkívül tehetséges, magasan képzett Oliver Riz március közepén tette közzé remek szerzeményét, improvizációját, én pedig húsvét előtt négy nappal hirtelen azon kaptam magam, hogy ülök az íróasztalnál, és dalszöveget írok hozzá. A zeneszerzővel soha nem találkoztunk, néhány éve egy barátnőm hívta fel a munkáira a figyelmet, amiket rögtön megkedveltem.

Gabi felénekelte, Vámos Zoltán pedig rögzítette a dalt, amit elküldtek Olivernek. A zenész a következőt írta ennek kapcsán:

„Köszönöm a megtisztelő lehetőséget, és nagy öröm volt meghallgatni ezt a gyönyörű, kész művet. Azt hiszem, így lett kerek ez az alkotás, mi már énekeljük otthon. Természetesen, nagy örömmel járulok hozzá a videóhoz. Érjen el minél több embert és vigye tovább ezt az erőt, s hitet, amit beletett.”

A zeneszerzőtől kapott hanganyag alapján aztán Vámos Zoltán elkészítette a végső stúdióverziót.

– Nagyon érdekes, hogy amikor elkészültem a szöveggel, még nem volt címe a műnek. Amikor visszaolvastam, eszméltem rá, hogy a Jézushoz kapcsolódó két nagy ünnep kapcsán született meg előbb az „Újjászületés”, majd most ez a dal is. Ezért is kapta végül a Feltámadás címet

– fogalmazott.

A mögöttünk hagyott hétvégén pedig elkészült a videóklip is. Vámos Zoltán és Németh Gabriella egyébként is a Pilisbe utaztak volna a húsvétkor, és kicsit spontán módon, nem sokkal indulás előtt határoztak úgy, hogy ott, például Dobogókőn és környékén rögzítik a felvételeket a kliphez.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=159685399357354&id=101024971890064

– Szombaton forgattunk, iszonyatos szél volt, Zoli pedig olyan szirtekre is kimászott, hogy néha azt hittem, leviszi onnan a viharos légmozgás. Szerencsére nem történt baj, és összeállt a különleges képi világ

– árult el Németh Gabriella egy kulisszatitkot. Vámos Zoltán elmondta, a Pilisben rengetegen voltak a hétvégén, így nem volt egyszerű a dal meghittségét, lágyságát megteremteni, ez külön kihívást jelentett.

Már sok pozitív jelzés érkezett

Egy, a Pilisben lakó közös barátunk útravalóként előre elmondta, hogy ne csodálkozzunk, de a Pilis vezeti az embert – mesélte Vámos Zoltán. – Tényleg így is történt, kétszer is letértünk az előre megtervezett útról, az érzéseinkre, az intuíciónkra hagyatkoztunk, ami olyan tájakra vitt minket, amire előzetesen nem is gondoltunk, és később fontos szerepet kaptak a történetben.

A rendező-operatőr elárulta, volt egy korábbi elképzelése a felvételekről, amelyet éppen az említett körülmények, a szél, a tömeg és persze a nagyon lényeges megérzések felülírtak.

A szombati felvételeket vasárnap összevágták, és a videóklip még aznap debütált is az interneten, rengeteg kedvező visszajelzést kiváltva az emberek, a nézők részéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában