segítség

2021.03.20. 13:36

Tartalékosok adománya érkezett Orosházára

Megérkezett szombaton reggel a Teréz utcai szociális otthon kapujához az a kamion, amiből szorgos kezek azonnal raktárakba vitték a Német Tartalékos Szövetség Oberpfalz Megyei Csoport által küldött adományt.

Cs. I.

A mosógépektől kezdve az ágyakon át, az ágyneműgarnitúrákon keresztül olyan értékes használati eszközöket juttattak magyar barátaiknak, amik hasznosulnak akár a szociális ellátásban, illetve a kórházban.

A kamionból ágyak, mosó- és szárítógépek, székek, asztalok, szivacsok is kikerültek /A szerző felvételei/

Egy régi tartalékos kapcsolat húzódik a háttérben. Ennek helyi mozgatója Antal László, a Magyar Tartalékosok Szövetsége Orosházi Város Szervezetének az elnöke. Vele is a reggeli rakodásnál találkoztunk. Elmondta, a MATASZ Békés Megyei Szervezetének és a Német Tartalékos Szövetség Bajorországi Oberpfalz Megyei Csoportjának kapcsolata tizenöt éves. A partnerség példás. Ahogy más alkalmakkor, így most is megtöltöttek a német tartalékosok katonai raktáraikból egy kamiont. Ráadásul a szállítás költségeit is magukra vállalták. A szociális intézmény mellett az orosházi kórháznak is jutnak ágyneműgarnitúrák ebből a szállítmányból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában