beruházás

2021.03.28. 09:43

Időről időre problémát okoz a sár Köröstarcsán

Folyik a körös­tarcsai kikötő sármentesítése, amivel még komfortosabb körülmények várják majd a bérlőket és a látogatókat – tájékoztatta hírportálunkat Lipcsei Zoltán, a község polgármestere.

P. G.

Mint elmondta, a létesítményt az idei évtől Hajkó Tibor üzemelteti majd, aki már a nyitás előtt igyekszik tovább korszerűsíteni a kikötőt. – Korábban egy nagyobb eső vagy a Kettős-Körös vízállásának emelkedése esetén hosszabb ideig, akár napokig sáros maradt a vízi megálló egy része – ecsetelte. – A mostani beruházás éppen ezt a problémát orvosolja.

Lipcsei Zoltán kitért arra, hogy egyéb újdonságokkal is készül a kikötő az április 1-i nyitásra. Nemcsak a hajó- és csónaktulajdonosokra gondolnak, hanem sup, vízibicikli is bérelhető lesz, illetve egy sátrat is felállítanak, ami véd majd az időjárás viszontagságaitól.

– Abban bízunk, hogy idén is sokan keresik majd fel a köröstarcsai kikötőt, ami évek óta nagyon népszerű a látogatók körében

– hangsúlyozta Lipcsei Zoltán.

A polgármester egy másik, a települést érintő sármentesítési beruházásról is beszámolt. – Amolyan mintaprojektként elkészült a Puskin utca sármentesítése a közelmúltban, amit Dankó Béla országgyűlési képviselővel közösen meg is néztünk – mondta a polgármester.

Évtizedekkel ezelőtt sok helyen útalap-hozzájárulást fizettek be egy-egy utca lakói, mi nem szeretnénk ezzel terhelni a lakosságot, akik számára a járványhelyzet egyébként is nehézségeket okoz. A Magyar Falu Program, illetve a TOP Plusz kiírásaira szeretnénk majd pályázni, és az ott nyert források segítségével folytatni ezt a lakosság számára nagyon fontos munkát az érintett utcákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában