galériával

2021.03.03. 13:38

Birtokba vették a korszerű kondorosi piacot

Helyi gazdaságfejlesztés keretében TOP-os pályázaton a kondorosi önkormányzat korábban nettó 187 millió forintot nyert új piac kialakítására. A beruházás megvalósult, és a létesítményt szerdán birtokba vehették a termelők és a vásárlók.

Ny. L.

Herczeg Tamás, a település országgyűlési képviselője elmondta, komfortos körülmények között történhet az eladás és a vásárlás, megfelelő infrastruktúra is szolgálja a piacozókat.

– A kondorosi őstermelők, kistermelők mindig is híresek voltak az általuk előállított minőségi zöldségekről, gyümölcsökről, különböző készítményekről – hangsúlyozta a képviselő, aki kollégájával zöldringló-facsemetét és savanyú káposztát vásárolt. – A helyi termékek reneszánszukat élik, és a kondorosiak mellett a környékről is érkeznek árusok, vevők. A biztonságos vásárlást szolgálja a maszkviselés is.

Az új piacot körbejárta Herczeg Tamás (balra) és Ribárszki Péter is /Fotók: Bankó Tamás/

Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere hangsúlyozta, a piaci árusítás számos család megélhetéséhez járul hozzá, a jövedelmek helyben tartását is szolgálja. Ezzel együtt egy élhetőbb városi környezet jött létre, mellyel javul az itt élők életminősége is. A létesítmény hétfőtől szombatig 6-tól 18 óráig tart nyitva, vasárnap zárva van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában