Koronavírus Békésben

2021.03.15. 09:39

Az orosz vakcinával is oltanak keddtől az orosházi kórházban

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet oltópontjain a Pfizer vakcina mellett az orosz Sputnik V oltóanyagot kapják az érintettek. Cikkünkben összeszedtük, hogy, melyiket mikor és hol vehetik fel az érintettek.

N. T.

Fotó: ROSTA TIBOR

Kedd és vasárnap között a háziorvosok által kiválasztott, korábban már regisztrált személyek kapják meg a Pfizer/BioNTech által gyártott COVID 19 mRNS vakcina első, illetve második adagját. A szakrendelő Könd utcai bejárata mellett, a Védőnői Szolgálat bejáratánál kialakított két oltópontra várják a korábban értesítést kapó személyeket – olvasható az orosházi intézmény " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán.

Március 18. és 20. között az orosz Sputnik V oltóanyagot kapják meg a kiértesített személyek. Az erre kijelölt két oltópont a kórház udvarán, a korábbi gyermek ambulancián lett kialakítva. Akinek erre a napra van időpontja, a Kórház utcai főkapuhoz, a portához menjen, elkerülve a szűrőpontot. A tájékozódást útbaigazító táblákkal segítik.

Az oltásra érkezőket az alábbiakra kérik:

Kizárólag az értesítőben megadott időpontra érkezzenek, hamarabb senkit nem tudnak beengedni. A gépjárművel korábban érkezőket arra kérik, hogy az autóban várakozzanak.

Aki gyalog vagy tömegközlekedéssel érkezik, annak az oltóhely előtt felállított fűtött, székekkel rendelkező sátorban is lehetősége van várakozni.

A mozgásában korlátozott személyt maximum egy hozzátartozó kísérheti az oltóhelyen. Az oltás előtt a regisztráción kell jelentkezni. A beleegyező nyilatkozatot kitöltve vigyék magukkal, emellett legyen előkészítve a személyazonosító igazolvány.

A második oltásra érkezők hozzák magukkal az első oltásnál kapott kártyát. A kórház munkatársai azt javasolják, hogy az oltás előtt egyenek, igyanak, valamint vegyék be gyógyszereiket.

(Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában