Koronavírus Békésben

2021.03.18. 19:59

Az intenzív osztályon küzdenek a magyarbánhegyesi édesanyáért

Egyre többen kénytelenek megtapasztalni, milyen alattomosan fertőz korunk járványa, a covid. Egy magyarbánhegyesi öt tagú családból az édesapa, az anyuka és a legkisebb gyermek, a hatéves kislány pozitív tesztet produkált. Az anyuka kritikus állapotban az életéért küzd. A család eddigi létbiztonsága a teljes bizonytalanság felé tart a lelki megrázkódtatás mellett.

Csete Ilona

Miközben a település polgármestere felhívást tett közzé, hogy a három gyermeket nevelő család megsegítésére fogjanak össze, az édesapa, Nagy Imre megtörten mesélte el hírportálunknak, milyen nehéz hetek vannak mögöttük és mennyire fájdalmas azzal a tudattal élni, hogy párja, imádott felesége kritikus állapotban, lélegeztetőgépen küzd az életéért...

– Olyan tüneteink voltak, amiről ma már mindenki azt mondja, az bizony a covid.

A feleségemnek, a kislányunknak s nekem is volt izomfájdalom, láz, hasfájás, hasmenés, remegés, én a szag- és ízvesztést is megtapasztaltam.

Voltunk orvosnál, kaptunk antibiotikumot, s teltek a napok, gyermekünk hamar túl lett a betegségen, nálam is enyhébb lefolyású volt, most jelentkezik komolyabb hátszúrás, de ez már semmiség, talán szövődmény – sorolja megtörten az édesapa, akinek el-elcsuklik a hangja, ha a felesége kerül szóba.

Illusztráció: shutterstock.com

– Az ő állapota hullámzó volt. Hol belázasodott, hol nem. Néha bizakodtunk, azután újra lobbant. Hűtőfürdő, meg lázcsillapító amikor már nem segített, irány a kórház. Nőnap előtt került be. Kapott oxigént, meg infúziót, meg szakszerű ellátást, mondta is a drága párom, jobban van – tört ki a férjből a zokogás, mert a folytatás már az intenzív osztályról szól...

– A véroxigén szintje rosszabb lett, mindkét tüdejét támadja a vírus, azt mondták az orvosok, lélegeztetőgépre kerül.

Mi itthon aggódva várunk minden hírt róla – mondja elcsukló hangon Imre, aki éveken át dolgozott németországi húsüzemben, hogy az ott megkeresett pénzből családjának a létbiztonságot, az otthon melegét megteremtse.

– Ha tudná, én milyen mélyről indultam. De mindig az dolgozott bennem, én megadok mindent a gyermekeimnek. Mi a feleségemmel megosztottuk a feladatokat, dolgoztunk, míg ez a járvány le nem döntött bennünket. Minden tartalékunkat az éppen felújítás alatt lévő házunkba fektettük, hogy a gyerekek kényelme meglegyen. Nem ismertünk lehetetlent. Eddig létbiztonságban, öten éltünk, most pedig itt vagyunk a gyerekekkel és azért imádkozunk, hátha csoda történik. Nem akarom elveszíteni! – tör fel az apukából a csillapíthatatlan zokogás szerető felesége utáni segélykiáltásként.

Segítségre szorul a háromgyermekes család

Nagy Imre táppénzen van. Kislányuk 6, fiaik 14 és 16 évesek. Aki tud segíteni a nehéz helyzetbe került családnak, megteheti. Ahogy Sódarné Varga Gyöngyi polgármester felhívásában fogalmazott, adományt a magyarbánhegyesi polgármesteri hivatalba, a művelődési házba, a Humán Szolgáltató Intézménybe munkanapon délelőtt leadhatják. Anyagi támogatást is eljuttathatnak a számlaszámra: 50432253-10003138.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában