Gyomaendrőd

2021.02.28. 17:22

Összeverekedtek a kiszorult nyulak

A Hármas-Körös hullámterét most, az áradásos időszakban egy-két méter víz fedi szinte mindenhol.

N.Sz.

A Körös a gátakig kiöntött, víz alá kerültek erdők, mezők és a bokros élőhelyek. Az áradás lassan, hetek alatt húzódott fel a gátoldalba, így az állatvilágnak volt ideje időben kimenekülni, igaz, a kistestű rágcsálók egy részének, amelyek az utolsó pillanatig kivártak, a rájuk leselkedő és váró ölyvek lettek a végzetei – írták a korosokvideke.hu oldalon. Hozzátették: a Körös gyomai szakaszán a kis testű rágcsálókon kívül a mezei nyulak egy része is bajba került.

A szakemberek a minap legalább 20-25 nyúlra bukkantak, akik kiszorultak egy keskeny, tíz méter hosszú földnyelvre, és stresszes állapotukban egymással verekedtek. A vadásztársasággal egyeztetve a szakemberek szénával és kukoricával siettek a nyulak megsegítésére. A kitett takarmányt azonnal fogyasztani kezdték, így van esélyük arra, hogy a még várhatóan hetekig tartó magas vízszint ellenére átvészelik a kényszerű összezártságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában