BÉKÉS MEGYE

2021.02.23. 17:14

Milliókért kaparnak, kedvelik a sorsjegyet

A hagyományos, ­papíralapú sorsjegyeknek köszönhetően 534 játékos vált milliomossá tavaly, míg az október végén útnak indított e-sorsjegyekkel már nyolcan nyertek milliós összeget. Megyénkben a Szerencsejáték Zrt. termékpalettájából a legtöbben „kaparósokkal” próbálnak szerencsét, ezt a Tippmix, az Ötöslottó, a Hatoslottó és a Puttó követi.

Nyemcsok László

20210219 Békéscsaba Tóth Eszter lottózó munkatársa a kaparós sorsjegyeket tölti fel. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

A múlt évben a Szuper Black Jack vitte nálunk a prímet – országosan a Buksza végzett az élen 22 millió eladott darabbal –, de számos kaparós sorsjeggyel keresték Fortuna kegyeit az emberek. Tóth Eszter, a Békéscsabai Atlétikai Club Lencsési Lottózójának munkatársa elmondta, gyors, izgalmas és sokszínű játékokról van szó, a nyeremények pedig igen jelentősek. Öttől egészen 75 millió forintig terjednek, sőt a Nagykarácsonnyal akár százmillió forintot is hazavihet egy-egy szerencsés játékos.

Széles palettáról válogathatnak a játékosok a hagyományos, kaparós sorsjegyeknél, melyeket Békésben különösen kedvelnek. Képünkön Tóth Eszter rendezkedés közben /Fotó: Imre György/

– A kaparós sorsjegyek a Szerencsejáték Zrt. egyik legdinamikusabban fejlődő termékcsoportját alkotják – közölték a társaságnál. – Ezen a fronton erősen indította a cég a 2021-es évet, január közepétől ugyanis már jelentkeztünk a Bónusz sorsjegycsaláddal.

Azt már Tóth Eszter tette hozzá, hogy ezek a termékek azért váltak azonnal népszerűvé, mert egy-egy szelvény több nyerési lehetőséget kínál. Náluk nemrégiben százezer forinttal lett gazdagabb Havi Bónusszal egy játékos: – Vannak törzsvendégeink, akik naponta többször is bejönnek, mások akkor vesznek kaparós sorjegyet, ha errefelé akad dolguk – ecsetelte. – Már akkor örömmel távoznak, ha megduplázzák vagy megtriplázzák a játékra költött pénzt.

Az, hogy sportegyesület működtessen egy lottózót, Tóth Sándornak, a Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatójának köszönhető: – Még 1989-ben találtam rá egy lehetőségre, mely szerint amennyiben egy sportkör üzemeltet lottózót, a sporthivatal ugyanannyi jutalékot tesz hozzá a forgalomhoz, mint a Szerencsjáték Zrt. – hangsúlyozta. – Az is fontos szempont volt, hogy élsportolóinkat felkészítsük a munka világára, illetve a négyórás lottózói tevékenységük plusz pénzt jelentett számukra, és így van ez most is. Egy nagy családként működünk, hiszen szinte mindenki ismer mindenkit, és együtt örülünk a nyertesekkel a fogadásaik sikerének. Ők pedig örülnek, ha atlétáink jól szerepelnek egy-egy versenyen. A forgalomtól függően a lottózó jutaléka egytizedét, egyötödét adja a költségvetésünknek.

Bár eladásban a Tippmix már előzi az Ötöslottót, de ha utóbbin a telitalálatnál halmozódik a telitalálat összege, akkor elkapja az embereket a fogadási láz. A Szerencsejáték Zrt.-nél még 2019-ben végeztek ezzel kapcsolatban kutatást. A nem minden héten játszókat kérdezték arról, mekkora az a főnyeremény, amelynél bekapcsolódnának. A válaszok alapján elmondható, hogy az ötszázmillió már sokak figyelmét felkelti (54 százalék), egymilliárdnál ez 28, kétmilliárdnál 8, hárommilliárd felett pedig további 10 százalékkal emelkedik.

Széles palettáról válogathatnak a játékosok a hagyományos, kaparós sorsjegyeknél, melyeket Békésben különösen kedvelnek.

Az interneten is játszanak

A Szerencsejáték Zrt.-nél kiemelték, a tavaly ősszel bevezetett online sorsjegyeket is sokan próbálták ki, összesen csaknem kétmillió darab e-sorsjegyet vásároltak a játékosok 2020-ban. A legnépszerűbbnek a Black Jack, a Pénzlift, majd a Fáraók Kincse bizonyult. Papíralapú sorsjegyekkel legtöbben Budapesten és Pest megyében tették próbára szerencséjüket a múlt évben, ezeket Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megye követte. Tavaly országosan közel 155 millió kaparós sorsjegyet vásároltak a játékosok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában