bejárás

2021.02.06. 12:25

Megújult a Cigány-vízláda Békésen

Bejárás keretében tekintette meg a Cigány-vízláda néven ismert záportározót és környezetét Kálmán Tibor, Békés polgármestere, Füredi János, az ügyrendi, lakásügyi és közrendvédelmi bizottság tagja, illetve Kovács Gusztáv, a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

P. G.

Kálmán Tibor, Kovács Gusztáv és Füredi János a területen /Fotó: G. J./

Fotó: Janos Gazso

Kálmán Tibor hangsúlyozta, mindannyiuk érdeke, hogy az itt megvalósult fejlesztés eredményeit tartósan ki tudják használni.

Mint mondta, a Berényi úton található létesítmény környezete és ezzel együtt funkciója is megújult az itt végzett beruházást követően tavaly. A vízláda egy belvízrendezést célzó pályázatból született újjá több létesítménnyel, így a kapcsolódó gyűjtőcsatornákkal együtt.

Kálmán Tibor, Kovács Gusztáv és Füredi János a területen /Fotó: G. J./

– A fejlesztés természetesen a funkcionalitás javításán túl az árkok, vízládák környezetének esztétikusabbá válását is jelentette – tette hozzá a polgármester. Kálmán Tibor kitért arra, hogy a közelmúltban találkozott a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió által alapított Reményhír Intézményfenntartó Központ munkatársaival. A megbeszélésen többek között egyeztettek a szervezet által a „Híd a madzagosok között” Helyi Közösség Kulturális és közösségi terek infrastruktúra-fejlesztése című felhívására benyújtott pályázat kapcsán is, mely foci- és röplabdapálya kialakítását célozza a területen.

– A példaértékű kezdeményezés is megerősít abban a véleményemben, hogy minden fejlesztés sikeres „utóéletének” kulcsa az elért állapot fenntartása, mely a különféle megvalósító szervezetek mellett az érintett lakosokon is nagymértékben múlik – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában