Nonius Hotel

2021.02.26. 19:44

Megújul a műemléki ingatlan Mezőhegyesen

A helyi turizmus fellendítésének egyik alapköve egy megfelelő minőségű szálloda létrehozása Mezőhegyesen. A meglévő, sokak által ismert Nonius Hotel felújításának éppen az a célja, hogy a műemlékké nyilvánított épületből korszerű, modern, de a régi stílusjegyeket hordozó, XXI. századi szállodát alakítsanak ki.

Cs. I.

A beruházás 2021 januárjában elkezdődött, várhatóan 1,5 év alatt be is fejezi a kivitelező – értesült hírportálunk. A részletekről megtudtuk: a hotelben helyet kap egy rendezvényterem és étterem, amelyek 100 fő befogadására válnak alkalmassá.

A hotel ha elkészül, várja a lovas-, és mezőgazdasági szakmai turizmus szállóvendégeit /Fotó: Látványterv/Ménesbirtok/

– Az étterem kapacitását úgy növeljük, hogy képes lesz ellátni a ménesbirtok középiskolai kollégiumának lakóit is. Természetesen ezekhez megfelelő kiszolgáló egységeket kell létrehoznunk, és a konyha korszerűsítése is feladat. Ezt csak úgy tudjuk kivitelezni, ha az egész épületet a csupasz falaktól kezdve építjük újjá – avatott a részletekbe Kovács Norbert, a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója. Hangsúlyozta: fókuszban a lovas-, és mezőgazdasági szakmai turizmus áll.

– A célunk az, hogy ezeket a célcsoportokat megtartsuk, ennek megfelelően alakítjuk a hotel szolgáltatásainkat. Az épületben 16 darab vendégszoba várja majd a nálunk megszálló turistákat, látogatókat. Ez az eredeti szobaszámunkban nem nagy változás, de a magasabb minőségi elvárásoknak megfelelően alakítjuk ki valamennyit. Szállodánk 1984-es felújítása óta semmilyen renoválás nem történt az épületen. Azóta háromcsillagos színvonalon üzemelt. Terveink szerint a szobákat négycsillagos szabványnak megfelelően alakítjuk át. Különlegességét az eltérő színárnyalatok megjelenése, valamint a régi és új stílusjegyek ötvözése adja majd.

A fejlesztések minden ágazatban zajlanak

A ménesbirtok területén és tulajdonában lévő ingatlanok fejlesztése kapcsán a vezérigazgató azt is elmondta, a 20-as ménesi majorban már az utolsó simításokat végzik. Ennek átadását a második negyedévre tervezik. Bemutató majorként is funkcionál majd.

– A Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. mintagazdaságként is üzemel. Ezért szükséges minden ágazatunkban olyan beruházásokat végeznünk, hogy ezeket látogathatóvá tudjuk tenni. A szarvasmarha-telepünkön az októberi, új istállók átadása óta építkezések zajlanak. 2022 nyár végére azokkal is elkészülünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában