Valentin nap

2021.02.04. 11:16

Közös véradásra invitál az Országos Véradó Szolgálat

A Valentin nap nem csupán az ajándékozásról, a szerelemről, hanem a közös emlékekről, az emberi kapcsolatokról is szól.

Ny. L.

Budapest, 2020. január 21. Rendőrök vért adnak a fővárosi Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben 2020. január 21-én. A rendőrség Szolgálati Agarak futócsapata Magyarországot körbefutva 1400 kilométer hosszú jótékonysági futásra indul 2020. április 13-25. között. Céljuk a Heim Pál Gyermekkórház beteg gyermekeinek támogatása. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

,,Szerezz Valentin hetén (február 8–14) véradós élményt egy számodra fontos személlyel” címmel hirdetett akciót az Országos Véradó Szolgálat megyénkben is. A felhívásban szerepel: ,,Adjatok vért együtt, legyen akár a szerelmetek, barátotok, családtagotok, lepjétek meg egy vérre szoruló, gyógyuló embertársatokat, és raktározzátok el ezt a közös emléket!”

Február 12-én marcipánszívvel köszönik meg a véradást mindenkinek, a Valentin heti véradós játék keretében pedig izgalmas élményeket sorsolnak ki a páros, csoportos önkéntesek között. Küldjék el az elkészült fotót a nevekkel és TAJ számokkal együtt február 14-ig a [email protected] címre! A képeket február 17-én az Országos Vérellátó Szolgálat Facebook-oldalán, a Valentin nap 2021. fényképalbumba töltik fel. Ezekre a fotókra egy héten át lehet gyűjteni a lájkokat. A 10 legtöbb lájkot kapó beküldő között nyereményeket sorsolnak ki. További részlvetek az OVSz honlapján: www.ovsz.hu)

Jövő héten a megyei intézetekben a következő időpontokban lehet vért adni. Békéscsabai Területi Vérellátó (Gyulai út 20.) hétfő: 8-18, kedd: 8-16, szerda: 8-14, csütörtök: 11-18, péntek: 8-12 óráig. Gyulai Transzfúziós Osztály Semmelweis u.1.) hétfő: 8-16, péntek: 8-12 óráig. Orosházi Transzfúziós Osztály (Könd u. 59.) kedd: 8-12, csütörtök: 8-12 óráig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában