Koronavírus Békésben

2021.02.25. 13:42

A kínai vakcinát is ajánlja a csabai háziorvos

Csütörtökön immár a második adag oltóanyag szállítmány érkezett meg dr. Ferenczi Attila, békéscsabai háziorvos rendelőjébe. Ezúttal Sinopharm vakcinából kapott, összesen 55 adagot. Ő a kínai vakcina felvételét is ajánlja.

Fotó: LP6DMK2

Dr. Ferenczi Attila a kínai oltásról elmondta, mivel bízik a magyar szakemberekben, akik azt jóváhagyták, így a többihez hasonlóan ennek is bátran ajánlja a beadatását.

A háziorvos elárulta, pénteken még az előző körben érkezett két ampullányi, összesen 20 adag AstraZeneca vakcinát adják be a korábban kiértesített pácienseinek, miközben elkezdik a soron következő 55 beteget is értesíteni arról, hogy a következő napokban ők is felvehetik nála a most átvett oltóanyagot.

Dr. Ferenczi Attila háziorvoshoz 55 adag vakcina érkezett /Fotó: Lehoczky Péter/

Hozzátette, ezen adag beadását szerdáig bezárólag tervezik. Végül kiemelte, az oltás önkéntes, aki kéri a Sinopharm-ot, az megkapja, aki pedig másikat szeretne, azt akkor tudja megkapni, ha az adott készítményből – Pfizer, Moderna vagy Szputnyik V – érkezik a rendelőjébe. A páciensek felkeresésekor tehát elmondja, jelenleg milyen vakcinával tud oltani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában