összefogás

2021.01.28. 10:30

Megújulhat a Mikolay-kert Orosházán

Egykori május elsejék emlékezetes helyszíne volt a Mikolay-kert. Az OMTK-pálya melletti liget napjainkban az igénytelenséget, az elhanyagoltságot sugározza.

Cs. I.

Ezt vették észre orosháziak, akik nosztalgiáztak hajdani funkcióján, és kritikus megjegyzésekkel illették a hely jelenlegi állapotát. Civil kezdeményezés bontakozott ki a közösségi felületen, sokan jelentkeztek faültetésre, a liget rendbetételére.

A helyszínen járva láttuk, egy veszélyes fa kivágását elvégezték szakemberek, ám tennivaló van még bőven. Vandálok kezeinek nyoma is tetten érhető. Az elöregedett fák, a szemét jelenléte mellett a megrongált padok is szaporítják a szomorú látványt.

Dávid Zoltán és Turuczkai Károly szétnézett a helyszínen /Fotó: Kecskeméti Krisztina/

Van ott egy játszótér, elemeit, ha kell, elszállítják, kijavítják. Majd jönnek a „túlkorosak” és tönkreteszik. A környéket jól ismerő úgy fogalmazott: már semmi nem a régi. Nincsenek sétányok, padok. A közeli idősek otthonából se járnak ki, kisbabás családok se jönnek, ahogy randevúzók, vagy sportolók se.

Ugyanakkor jelen állás szerint megújulhat a Mikolay-kert. Orosháza város önkormányzata a tavalyi évet azzal zárta, hogy elkészítette a zöldterület rendezésének tervét, melyben a veszélyes fák kivágása mellett gallyazás, ritkítás szerepel. A padok felújítása, szemétgyűjtők kihelyezése is gyarapítja a teendők listáját – ezt már Dávid Zoltán polgármester reagálta a téma kapcsán.

– A területet rendezni kell, többször egyeztettünk a körzetet képviselő Kovács Péterrel. Februárban kezdődhetnek el a fákat érintő munkálatok. Terveink között szerepel, hogy kerítésbontással teret nyitunk. Hogy mennyire fontos ez a park a városnak, azt az is mutatja, hogy a lakosság is magáénak érzi és örömmel járul hozzá a célok megvalósításához – emelte ki a polgármester.

A városvezető – Turuczkai Károllyal, aki figyelemfelkeltő Facebook bejegyzést tett – bejáráson vett részt: – Meglepett a reakció, amit az írásom kiváltott, sorra érkeztek a jelentkezők, felajánlva munkájukat. Örülök, hogy az önkormányzattal együtt tehetünk a parkért – fogalmazott a civil.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában