Lédy gyűjtötte a palackokat

2021.01.24. 16:31

Folyamos bejárást tartanak a Fehér- és Fekete-Körös mentén

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) Árvízvédelmi és Folyószabályozási Osztályának munkatársai kisvizes folyamos bejárást tartanak a Fehér- és Fekete-Körös mentén. Az alacsony vízállás kizárja a csónakos közlekedés lehetőségét, így mindezt gyalogosan tették és teszik. A jelenlegi helyzet módot ad arra, hogy olyan folyószabályozási műveket is szemrevételezzenek, amelyek más időszakokban vízborítás alatt vannak.

P. G.

A bejárás három ütemben zajlik. Az első napon a Fehér-Körös bal partját, a második napon a Fekete-Körös felső szakaszát, harmadik napon pedig a Fekete- Körös alsó szakaszát járták, illetve járják be. A szemle során megtekintették a folyószabályozási műveket, a mederoldalak állapotát. Mindezek mellett értékelték a hajózási jelzéseket, illetve felmérik a hajózást zavaró bedőlt, becsúszott fák mennyiségét és helyzetét.

Az alacsony vízállás kizárta a csónakos közlekedést, viszont Lédy kutya is beszállt a munkába /Fotó: KÖVIZIG/

A szemle első napján a környezettudatosság is fontos szerepet kapott, hiszen Kisházi Péter Konrád árvízvédelmi és folyószabályozási osztályvezető Lédy névre hallgató labradorja a hullámtérben eldobált PET-palackokat gyűjtögette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában